Spring til indhold

Hverdagen

Dagen er kommet godt fra start, når vi alle er mødt ind og der er gang i hyggelige lege rundt omkring. Det summer af små børnestemmer og hyggelig latter når vi bygger huler, finder frøer i søen eller suser om kap ad stierne på vores store legeplads. En ting er sikkert - vi leger, lærer og danner stærke venskaber.

Herunder kan du blive klogere på dit barns hverdag og muligheder i Spirrekassen.

Aflevering og afhentningHos os er det meget individuelt, hvordan jeres barn har brug for at blive afleveret. Alle vores børnegrupper har sin egen indgang, og det er en rigtig god ide, at barnet vinker farvel i døren fra sin egen garderobe. Du som forælder, er altid velkomne til at tage en kop kaffe og tage sig god tid til at aflevere og hente dit barn, eller deltage i vores aktiviteter. Husk altid at tjekke ind og ud af intra.

Af hensyn til læringsaktiviteter, børnehusets mulighed for spontanitet og børnenes indbyrdes legerelationer, ser vi meget gerne at dit barn er tjekket ind i huset senest kl. 9.00.

Ferie og sygdomFerier og fridage

Alle børn har behov for ferie og en fridag sammen med mor og far. Giv personalet besked, eller meld fridage på forældreintra. Når en ferie nærmer sig, lægger vi en tilmelding ud på forældreintra (børn i Holbæk). Det er meget vigtigt, at I hurtigt skriver jer på, så vi kan planlægge personalets ferie ud fra det givne tilmeldte børnetal.

Sygdom og fravær

Hvis dit barn er syg eller ikke kan deltage i børnehusets aktiviteter inde såvel som ude, skal det blive hjemme og slappe af og komme sig, og først vende tilbage til børnehuset, når det atter er klar på leg med sine kammerater. Husk at melde dit barn syg senest kl. 9.00 på selve dagen.

Personalet må udelukkende give medicin til kroniske sygdomme, men kun efter tydelig skriftlig anvisning fra barnets egen læge, hvor barnets navn og cpr er angivet.

Mad og madpakker*** I spirrekassen har forældrene tilvalgt madordning, som træder i kraft 1. august 2019, når vores nye køkken står færdigt. Vi er nemlig lige midt i en spændende ombygning ***

Sunde børn er glade børn

Børn har brug for sund og varieret kost for at trives og udvikles. I Spirrekassen lægger vi derfor stor vægt på, at den kost børnene får, lever op til dette.

Børn har brug for at spise 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider i løbet af dagen.

Børnehaven tilbyder morgenmad hver dag. Det er forældrenes ansvar at børnene har formiddagsfrugt, frokost og eftermiddagsmad med hver dag. 

Morgenmad

De børn der ønsker at spise morgenmad i Spirrekassen, kan indtil kl. 7.30 spise den morgenmad Spirrekassen serverer. Det kan f.eks. være havregrød, müesli, frugt, brød og andet der mætter godt. 

Formiddag/eftermiddagsmad 

Det er en god idé, at give dit barn et stykke frugt eller grønt og lidt brød med i formiddagsmaden, da det skal ligge fremme i frugt kurven.

Eftermiddagsmaden ligger på køl indtil den spises ved 13.30 tiden. 

Frokost               

Forældrene i Spirrekassen har ikke tilvalgt madordning, så derfor skal børnene selv medbringe madpakker til hele ugen. Vi anbefaler en sund madpakke, men det er dit eget ansvar som forælder.

I børnehaven gives vand til frokost og i vuggestuen gives mælk.

Turmadpakker

Når vi tager på tur ud af huset, er det en god idé at sende en nem turmadpakke med dit barn. Klapsammen madder er nemme at spise i naturen og kræver hverken ske eller gaffel.

Husk navn på bade madkasser, madpakker og drikkedunk.

 

SovemulighederDe børn der har behov for en middagslur, vil blive tilbudt dette efter frokost. (Alle vuggestuebørn sover til middag)

En voksen putter og læser evt. en godnathistorie. Husk sutter, sutteklude eller sovebamser, hvis dit barn bruger det.

Så vidt det er muligt, vækker vi ikke børnene, så de i stedet står udhvilede op til ny leg. Vi finder, i samarbejde med jer, ud af hvor meget og hvilke dage barnet skal sove.

SkiftetøjVi bruger alle årstiderne i Spirrekassen og det betyder både vådt og beskidt tøj og sko. Om sommeren kan vi godt lidt at lege og sprøjte med vand og i vinterhalvåret, synes børnene det er dejligt at lege med masser af vådt mudder. Lad flyverdragten hænge - den behøver ikke at blive vasket hver dag. Når weekenden står for døren, er det en god ide at tømme hele garderoben, for få styr på beskidt og for småt tøj - for dit barn vokser jo. Det er også henover weekenden der gøres ekstra rent i garderoberne.

Sæt navn i alt tøj og sko - det gør det lettere at finde igen, hvis det er blevet væk. Om sommeren er det godt med et par ekstra trusser eller badebukser, da vi ikke bader nøgne.

Snore i hætter og halstørklæder er af sikkerhedsmæssige årsager ikke tilladt, hverken ude eller inde. Køb i stedet en ”halsedisse”.

 

BlebørnHvis dit barn bruger bleer, skal de medbringes hjemmefra. Det er en god ide at tage en hel pakke med ad gangen, så personalet er dækket godt ind - dette kan du aftale med personalet.

FødselsdageSpirrekassen har fødselsdag den 8. august. Det fejrer vi altid på festlig vis efter sommerferien hvor vi alle er samlet igen og hvor vi traditionen tro, inviterer alle bedsteforældre med til den festlighederne. Er bedstemor og bedstefar forhindret, må man gerne invitere en anden nær i stedet. 

Vi holder meget gerne fødselsdag for dit barn her i børnehuset eller kommer hjem på besøg hos jer.

Der er taget en beslutning i forældrerådet om, at der til fødselsdage må serveres en usund ting - resten består af sunde ting. Det kan være en kagemand og et frugtfad.

Al fødselsdag i og med børnehuset er uden gaver. Børnene i huset laver derimod en fælles gave, som overrækkes til fødselsdagsbarnet.

Kære forældre
Vi henstiller til, at der ikke deles fødselsdags/-invitationer ud i børnehaven, når det er tale om et arrangement der holdes privat og uden for børnehaven. Vi mener det er et privat anliggende, og når der deles ud i børnehuset, kan det skabe en følelse af eksklusion for de børn der ikke får en invitation. Vi vil gerne være behjælpelige med at udlevere kontaktoplysninger (på dem der har givet tilladelse til det), hvis der er brug for det, i forbindelse med et ønske om at holde fødselsdag privat.

Medbragt legetøjVi har i Spirrekassen indkøbet legetøj efter pædagogiske overvejelser, og der er tænkt på både drenge og piger. Derfor har personalet og forældrerådet i fællesskab besluttet, at børnene ikke må medbringe sit eget legetøj i børnehuset. Der er rigeligt at tage fat på og fordybe sig i, og vi øver os også på, at dele og låne af sidekammeraten. 

Fysiske rammerI Spirrekassen er vi så heldige, at have nogle fantastiske fysiske rammer med masser af plads, både inde og ude. Spirrekassen er et dejlig stort og lyst børnehus på ca. 800 m2 med en skøn, motorisk udfordrende legeplads på 5000 m2. Huset blev bygget i 1997 og er beliggende i et forholdsvis nyt kvarter i Regstrup lige midt i naturen. 

Vi har god plads på alle stuer og i midten af huset har vi vores store fællesrum til daglig leg og forløb med motorisk udfoldelse.

Vores fantastiske legeplads er indrettet således, at den bliver mere og mere udfordrende jo længere man bevæger sig op ad de mange stier, og undervejs stimuleres alle de motoriske sanser. Vi har godt med buske man kan gemme sig i og bygge huler i, gode træer at klatre i og små legekroge i ly for sol og blæst.

HygiejneI Spirrekassen har vi skofrie områder. Dette har vi fordi, at vi leger på gulvet – slår kolbøtter, bygger lego og tumler rundt og fordi vi gerne vil skabe et renere miljø indendørs og dermed nedbringe sygefraværet for dit barn.

Herudover holder vi os hele tiden ajour med regler og tiltag der kan optimere vores hygiejne.

IndkøringDet er en stor ting at starte i vuggestue eller børnehave. Derfor er det vigtigt for os, at indkøringen kører så godt og trygt som muligt - både for dig og dit barn. Børn er meget forskellige og det er forældrenes mulighed for indkøring også - derfor, aftal individuelt med personalet, hvordan I ønsker indkøringen skal foregå. Vi glæder os til at tage imod dig og dit barn og håber I vil befinde jer godt hos os her i Spirrekassen.Feedback

Sidst opdateret

22.01.2021

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen