Spring til indhold
Dagtilbud Skovvejen Til dagtilbudskovvejen.holbaek.dk

Kig med

Der sker en masse i Dagplejen Skovvejen og herunder "Kig med" kan du følge lidt med i nogle af alle de aktiviteter vi sætter i gang.

Den travleste og hyggeligste december i dagplejen

Hvert år når vi rammer december måned, så går vi ind i en af dagplejens hyggeligste og travleste perioder. Der bliver skruet helt op for julehyggen i dagplejen, og børnene nyder den altid gode julestemning sammen med deres kammerater og dagplejerne.

Hvis der er noget dagplejerne er rigtig gode til, så er det at skabe det lille hyggelige, hjemlige miljø, og det mærkes især i juletiden, hvor der skrues ned for de store forkromede pædagogiske forløb, og skrues op for hygge og nærvær. Børnene oplever juletiden med alt dens fællesskab, traditionerne og det at glæde andre, fx når mor og far får en pose hjemmebagte pebernødder, eller måske en julegave.

 

 

Sommer 2019
Nyt fra "Grønne Spirer" dagplejerne

 

I juni 2019 fik 8 dagplejere deres certifikater på at de er Grønne Spirer. Det vil sige at de arbejder med naturen som en del af det faste læringsmiljø for børnene, og de opfylder de krav som friluftsrådet stiller, i forhold til at opnå certifikatet.

 

Når man er barn hos en Grøn Spirer dagplejer, så er man ude stort set hver dag, året rundt. Dagplejerne laver i fællesskab med tilsynsførende et årshjul, hvor de sætter sig mål for hvad der skal arbejdes med i løbet af året. Det kan f.eks. være at samle bær og lave saft, eller have oplevelser i skoven eller ved vandet. Derefter sender vi dokumentation og evalueringsark ind til friluftsrådet, som så sender certifikaterne retur, og et brev til borgmesteren i kommunen om hvilke dagplejere der har udmærket sig ved at arbejde som Grønne Spirer.

 

Her er lidt billeder fra nogle af de projekter der har været igangsat i 2018/2019, som har været med til at opfylde kravene til at blive Grønne Spirer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knæk Cancer børneblomst

 

Solstrålegruppen i Jyderup har brugt naturen som kulisse og efterårets løvfald og sammen har de dannet en fin Knæk Cancer blomst. Børnene nød at ligge i efterårsbladene i deres varme tøj og kigge op i himlen blå. 

 

 

 

 

Dagplejernes projekt "Grønne Spirer"

 

I dagplejen Skovvejen er 10 dagplejere tilmeldt projekt ”Grønne Spirer”, i samarbejde med friluftsrådet og projekt ”Krible Krable” i samarbejde med DR Ramasjang, Nordea fonden og naturvejlederforeningen. En del af projektet går ud på at børn skal have oplevelser i naturen. Dagplejerne har planlagt et årshjul, med aktiviteter i naturen, året rundt. Derudover så afholder de fælles arrangementer, hvor de mødes om naturaktiviteter. I august var børn og dagplejere på tur til dagplejens shelter hos Jette i Jyderup. Her legede børnene med hinanden, de fodrede hønsene, kiggede på heste og hunde. Derudover indsamlede dagplejerne insekter, snegle, bænkebidere, orm og biller, som børnene kunne studere i klare plastikbøtter. Nogle af børnene bemærkede at billen kunne løbe hurtigere end bænkebideren. 

 

Lige pludselig blev vi ramt af et skybrud, og regnen piskede ned. Så var det på med regntøjet og de fleste søgte ly i shelter og udestue. Dog synes nogle af børnene at det var skønt at gå rundt ude i regnen, og mærke vandet. Der blev i mellem tiden arrangeret børnediskotek i Jettes garage, til stor glæde for børnene. Da regnen stoppede, gik børnene ud og nød at lege i de store vandpytter, inden de sluttede dagen af med madpakker og en middagslur i shelteret. 

 

I foråret var Line (Jyderup) og Anette (Søstrup) på kursus med Krible Krable, hvor de lærte om snegle.

 

Til efteråret tager Pia N og Heidi (begge Jyderup) på kursus med Grønne Spirer, og lærer om edderkopper.

 

Herved får dagplejerne en masse god viden om leg og læring i naturen for børn 0-3 år, som de kan give videre til børn og kollegaer.

 

  

 

 

 

 

Forår 2018 

 

Tag et skønt og farvestrålende kig på "Dagplejens Dag" 2018.

 

 

 

 

  

 

Vinter 2018 

 

Årets første måned byder på koldt og frisk vintervejr. Det betyder ikke at vi holder os indendøre – vi tager stadig ud på gode oplevelser, godt pakket ind. Her er vi taget på bondegårdsbesøg og det er altid en god oplevelse for børnene. Her bliver de mange høns nærstuderet, mens de hakker og kagler og bagefter finder vi tæpperne frem, og spiser vores formiddagsmad under åben himmel.

 

En anden stor oplevelse, er at tage en tur med toget. Det er spændende at kigge ud ad vinduet og se hele verden suse forbi. Her skulle vi en tur til Holbæk havn for at se på Orø-færgen. Vi tog afsted i det flotteste solskin og klare vejr og et par nisser sneg sig også forbi vores vej. Vi sluttede af med at spise i det fri – lækre pølsehorn og varm kakao med den fineste udsigt til vand og skov.

 

 

 

 

Forår 2017

 

Nu er det endelig blevet forår og det er lige noget dagplejebørnene kan bruge. Derfor har vi meldt os til et naturprojekt, hvor mange af dagplejerne i Dagplejen Skovvejen deltager med deres dagplejebørn. Projektet er lavet til institutioner i samarbejde med DR Ramasjang, Naturvejlederforeningen og Nordea Fonden.

 

 

 


Krible Krable vil inspirere daginstitutioner, skoler og børnefamilier til at udforske den nære natur - til vands, til lands og i luften!
Krible Krable formidles af de to samarbejdspartnere, Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang, der i fællesskab har skabt Krible Krable universet.

 

 
I kan som forældre også lade jer inspirere og dykke ned i naturens forunderlige verden, sammen med jeres børn. I kan finde inspiration på http://natur-vejleder.dk/

 

 

 Feedback

Sidst opdateret

19.12.2019

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Ferie og lukkedage

Takster for dagtilbud 2020