Spring til indhold
Dagtilbud Skovvejen Til dagtilbudskovvejen.holbaek.dk

Kig med

Der sker en masse i Dagplejen Skovvejen og herunder "Kig med" kan du følge lidt med i nogle af alle de aktiviteter vi sætter i gang.

Knæk Cancer blomst

Solstrålegruppen i Jyderup har brugt naturen som kulisse og efterårets løvfald og sammen har de dannet en fin Knæk Cancer blomst. Børnene nød at ligge i efterårsbladene i deres varme tøj og kigge op i himlen blå.

Dagplejernes projekt "Grønne Spirer"

I dagplejen Skovvejen er 10 dagplejere tilmeldt projekt ”Grønne Spirer”, i samarbejde med friluftsrådet og projekt ”Krible Krable” i samarbejde med DR Ramasjang, Nordea fonden og naturvejlederforeningen. En del af projektet går ud på at børn skal have oplevelser i naturen. Dagplejerne har planlagt et årshjul, med aktiviteter i naturen, året rundt. Derudover så afholder de fælles arrangementer, hvor de mødes om naturaktiviteter. I august var børn og dagplejere på tur til dagplejens shelter hos Jette i Jyderup. Her legede børnene med hinanden, de fodrede hønsene, kiggede på heste og hunde. Derudover indsamlede dagplejerne insekter, snegle, bænkebidere, orm og biller, som børnene kunne studere i klare plastikbøtter. Nogle af børnene bemærkede at billen kunne løbe hurtigere end bænkebideren. 

Lige pludselig blev vi ramt af et skybrud, og regnen piskede ned. Så var det på med regntøjet og de fleste søgte ly i shelter og udestue. Dog synes nogle af børnene at det var skønt at gå rundt ude i regnen, og mærke vandet. Der blev i mellem tiden arrangeret børnediskotek i Jettes garage, til stor glæde for børnene. Da regnen stoppede, gik børnene ud og nød at lege i de store vandpytter, inden de sluttede dagen af med madpakker og en middagslur i shelteret. 

I foråret var Line (Jyderup) og Anette (Søstrup) på kursus med Krible Krable, hvor de lærte om snegle.

Til efteråret tager Pia N og Heidi (begge Jyderup) på kursus med Grønne Spirer, og lærer om edderkopper.

Herved får dagplejerne en masse god viden om leg og læring i naturen for børn 0-3 år, som de kan give videre til børn og kollegaer.

 

 

Forår 2018

Tag et skønt og farvestrålende kig på "Dagplejens Dag" 2018.

 

Vinter 2018

Årets første måned byder på koldt og frisk vintervejr. Det betyder ikke at vi holder os indendøre – vi tager stadig ud på gode oplevelser, godt pakket ind. Her er vi taget på bondegårdsbesøg og det er altid en god oplevelse for børnene. Her bliver de mange høns nærstuderet, mens de hakker og kagler og bagefter finder vi tæpperne frem, og spiser vores formiddagsmad under åben himmel.

En anden stor oplevelse, er at tage en tur med toget. Det er spændende at kigge ud ad vinduet og se hele verden suse forbi. Her skulle vi en tur til Holbæk havn for at se på Orø-færgen. Vi tog afsted i det flotteste solskin og klare vejr og et par nisser sneg sig også forbi vores vej. Vi sluttede af med at spise i det fri – lækre pølsehorn og varm kakao med den fineste udsigt til vand og skov.

 

 

Forår 2017


Nu er det endelig blevet forår og det er lige noget dagplejebørnene kan bruge. Derfor har vi meldt os til et naturprojekt, hvor mange af dagplejerne i Dagplejen Skovvejen deltager med deres dagplejebørn. Projektet er lavet til institutioner i samarbejde med DR Ramasjang, Naturvejlederforeningen og Nordea Fonden.


Krible Krable vil inspirere daginstitutioner, skoler og børnefamilier til at udforske den nære natur - til vands, til lands og i luften!
Krible Krable formidles af de to samarbejdspartnere, Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang, der i fællesskab har skabt Krible Krable universet.


I kan som forældre også lade jer inspirere og dykke ned i naturens forunderlige verden, sammen med jeres børn. I kan finde inspiration på http://natur-vejleder.dk/Feedback

Sidst opdateret

21.01.2019

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Ferie og lukkedage

Takster for dagtilbud 2019