Spring til indhold
Dagtilbud Skovvejen Til dagtilbudskovvejen.holbaek.dk

Charlotte Wallin

Velkommen i mit dagplejehjem. Hjemme hos mig venter der gode oplevelser og udviklende leg. Vi bruger naturen omkring os, og vores sanser skærpes når vi lytter til koens gumlen bag hækken, samler kastanjer i skoven og hopper i vandpytter. Vi synger og lytter til musik og tager på besøg hos de andre dagplejere. Her danner vi nye venskaber og lærer at være sammen i større grupper.

Mit dagplejehjem

Jeg hedder Charlotte Wallin og er født d. 15.9.1967. Jeg er gift med Christian og vi har tre børn (Gry - Mie - Oliver). Pigerne er flyttet hjemmefra, så det er kun Oliver der er hjemmeboende. Vi er en aktiv familie, som dyrker en del idræt - golf, fodbold og springgymnastik. Derfor er et af mine fokusområder selvfølgelig motorik. Jeg har været ansat i dagplejen siden 1. Januar 2001.

Kæledyr har jeg desværre ingen af, men Peter edderkop og hans andre små venner har vi tit på besøg, og køerne på marken lige bag hækken, hilser vi også tit på. En stor del af min fritid bruger jeg også på børn, idet jeg er springinstruktør i Jernløse gymnastik forening, hvor jeg har haft børnehold fra 4 til 15 år i over 20 år. Gymnastikken har en stor plads i mit hjerte, derfor sidder jeg også i DGI Vestsjællands stævneudvalg, som planlægger og afholder de store stævner for børn, unge og voksne. Når jeg ikke har gymnastikhatten på, elsker jeg at hækle og strikke med en god lydbog i ørene.

Jeg er uddannet kommis og har taget følgende kurser: Signaler ved stressede børn, for tidligt fødte børn, den gode dialog og læreplansarbejde, aktionslæring, workshop i læreplans temaet - børns alsidige personlig udvikling. Tovholder på kommunikation-rummelighed og inklusionsprojekter. Jeg har suppleret med LP uddannelsen, ICDP, førstehjælpskursus og mit dagplejehjem er endvidere DGI Krop og bevægelse certificeret.

Herudover sidder jeg i forældrerådet i dagplejen, i bestyrelsen i Område Skovvejen og er gruppekoordinator i dagplejen.

Det særlige ved mit dagplejehjem

Det er vigtigt for mig når jeg lukker min dør om eftermiddagen, at jeg har haft en dag med glæde, sjov, gode oplevelser og udviklende leg med børnene, samt et godt og ligeværdigt samarbejde med jer forældre.

Da jeg har en stor erfaring inden for krop og bevægelse, er det selvfølgelig et af mine fokus områder. Da jeg også elsker at synge og spille guitar, er børns sproglige udvikling også noget jeg lægger stor vægt på at få impliceret i hverdagen.

Børnenes hverdag

Morgenen går med morgenhygge ved spisebordet, hvor de børn der skal spise morgenmad hygger sig med det, imens de andre børn kan sidde med ved bordet, hvor de kan lægge puslespil, tegne, lege med maxistiks eller perler.

De fælles aktiviteter starter ca. kl.9:00. (hvis ikke andet er aftalt). Det er derfor rigtig vigtigt, at børnene kommer senest lidt i 9, så de kan føle sig som en del af fællesskabet fra starten.
Formiddagen bruger vi som regel på ude leg; vi kikker, leger, udforsker og bevæger os rundt i lokalområdet. Det kan være i haven, ” det grønne område”, bondegården, kollegers haver eller måske en tur i vuggestuen eller børnehaven.

Efter middagsluren leger vi inde eller ude i haven.
En gang om ugen er vi i heldagslegestue. Børne møder ind og bliver hentet i børnehuset Spirrekassen. Her har børnene mulighed for at møde deres gæsteplejer og hendes børn og har også mulighed for at lære, at begå sig i lidt større lege grupper, så de er bedre rustet til den kommende børnehavetid.

Fysiske rammer

Jeg er en dagplejer som er meget glad for at være ude i alt slags vejr, men tager selvfølgelig hensyn til børnenes alder og lysten til at komme ud. Min glæde ved ude livet smitter som regel af på børnene og jeg hopper gerne med i vandpytterne.
Min have rummer masser af muligheder for at boltre sig; her er gynger, sandkasse, legehus, vipper og rutchebaner. Der er frugttræer og buske, som vi kan høste fra efter årstiden. På marken lige bagved hækken, går der køer. De er sjove at kikke på og det er hyggeligt at lytte på deres gumlen.

Jeg har et stort grønt område ca. 50 meter fra mit hus, hvor vi tit går ned og mødes med de andre dagplejere og deres børn, så vi kan styrke relationerne mellem børnene, og børnene og deres gæsteplejer.

Om sommeren spiser vi madpakker og leger i den lille skov, om efteråret finder vi nødder og kastanjer eller kaster med blade og om vinteren kælker vi og laver snemænd.

Når vi leger inde, har jeg et stort legeværelse, hvor der er rig mulighed for at lege med alderssvarende legetøj. Min gang er et stort kvadratisk rum, som vi bruger vi til at lave små redskabsbaner i, lege med masser af bolde eller bygge store togbaner.

Traditioner

Vi går gerne på besøg til fødselsdag, ellers fejrer vi dagen i mit dagplejehjem. Nogle børn synes det er rart at have noget med til at dele ud. Herved lærer børnene at give og modtage. Gaver er frit valg.
Andre højtider markerer vi hjemme hos mig eller i legestuen. Det kan være afslutning, påske, fastelavn, jul, Dagplejens dag eller forældre/bedsteforældre kaffe.

Rart at vide

I skal som forældre påregne ca. 5-10 min til afhentning af jeres barn. Her vender vi dagens oplevelser. Ovenstående skal være inden for dagplejens åbningstid.

Der er mulighed for at børnene kan spise morgenmad (havregryn/grød) fra kl. 6:30, maden bliver taget af bordet ca. kl. 7:30.

Vi spiser morgenmad mellem kl. 9:00 og 9:30.

Vi spiser frokost mellem kl. 11:00 og 11:30.

Eftermiddagsmad bliver tilbudt når børnene står op.

Børnene sover efter alder og behov.

 

Charlotte præsenterer sit dagplejehjem

Charlotte synger med børnene

 Feedback

Sidst opdateret

09.07.2020

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Her bor jeg

Charlotte Wallin
Regstrupparken 61 
4420 Regstrup
Tlf.: 29 16 27 15
Mail: chawa@holb.dk

Kom og leg med os hver onsdag i legestuen i Regstrup

Book dagplejeplads til dit barn her

Har du brug for hjælp til at finde en plads, er du velkommen til at ringe til dagplejekontoret på tlf. 72 36 55 46.