Spring til indhold
Dagtilbud Skovvejen Til dagtilbudskovvejen.holbaek.dk

Karina Schmidt

Velkommen i mit dagplejehjem. Her bruger vi alle sanserne, når vi leger lytte lege, kigger på heste og grise på vores ture rundt i området, dufter til blomster, mærker kulden på kinderne om vinteren og smager på søde jordbær om sommeren. Vi tager os tid og ro til at fordybe os i, at være og lære.

Mit dagplejehjem

Jeg hedder Karina Schmidt og er født den 12. februar 1979. Sammen med min mand Robby, har vi tre børn: Mico (2000), Emilio (2004) og Monique (2006). Med til familien hører også et akvarie med fisk og to kaniner. Jeg afsluttede PGU (pædagogisk grunduddannelse) i 2003 og startede som dagplejer 1. december 2007. Jeg har taget førstehjælpskursus, ICDP, er DGI certificeret og arbejder med LP-modellen (læring og pædagogisk analysemodel).

Det særlige ved mit dagplejehjem

I mit dagplejehjem lægger jeg stor vægt på, at komme ud og bruge alle sanser. Vi laver lytte lege og hører fugle, flyvemaskiner osv. Ser træernes blade skifte farve og de bittesmå myrer man skal kikke godt efter. Vi mærker kulden på kinderne om vinteren og laver mudderkager i sandkassen om sommeren. Smager på søde jordbær og plukker hyldebær som vi laver til lækker saft eller suppe. Dufter til blomsterne eller en ny plukket solmoden tomat, som vi spiser til frokost. Vi tager os tid og ro til at fordybe os i, at være og lære.

Børnenes hverdag

6.30-7.30: Her bliver der serveret morgenmad og dagen starter stille og roligt.

Kl. 9.00: Alle børn er afleveret og vi spiser sammen formiddagsmad. Derefter starter dagens aktiviteter. Vi er ude næsten dagligt, enten i haven eller i lokalområdet. Vi kikker på kryb og kravl, synger, maler, leger og lærer, kører motorcykler og fodrer kaniner. Nogle dage er vi inde i varmen. Her bager vi, træner motorik på madrassen eller med en træningsbold, synger, bygger LEGO eller hvad vi ellers kan finde på.

Én gang om ugen går vi i heldagslegestue i vuggestuen i Undløse Børnehus og bruger også hallen til gymnastik og motorik, sammen med vuggestuen én gang om ugen.

Ca. kl.11: Så er det blevet frokosttid og herefter bliver børnene skiftet/kommer på toilet og puttes til en god lur, efterhånden som trætheden melder sig.

Ca. kl.14.30: Eftermiddagsmaden findes frem og serveres til de børn der er vågnet af formiddagsluren. Resten spiser efterhånden som de vågner. Herefter leger vi videre og hvis der er tid, smutter vi ud i haven og får frisk luft i kinderne.

Kl.16.15: En dejlig dag slutter og alle børn har sagt farvel.

Fysiske rammer

Jeg bor i hus med en dejlig stor grøn have til. Børnene sover i den friske luft på en overdækket terrasse. Når vi tager på ture i lokalområdet, besøger vi hestene der går og græsser eller tager forbi boldbanen hvor vi løber rundt og leger. Skal vi på længere ture – f.eks forbi grisene der går på marken eller i skoven og udfordre naturen, låner vi en ladcykel og alle mand hopper om bord til en dejlig tur ud i det blå.

Traditioner

Jeg er rigtig glad for traditioner, og har hvert år tilbagevendende begivenheder – bl.a. vores påskefrokost og julefrokost. Derudover holder vi en festlig fastelavn med vuggestuen i Undløse Børnehus og det er også her vi holder julefest i december. 

Når det kommer til fødselsdage, er der ingen ”faste” traditioner. Vi holder fødselsdag for barnet enten formiddag eller eftermiddag, med eller uden forældre og tager også gerne imod fødselsdags invitationer hjem til barnet.Feedback

Sidst opdateret

07.01.2020

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Her bor jeg

Karina Schmidt
Ved Søen 6, Undløse
4340 Tølløse
Tlf.: 60 12 62 13
Mail: karis@holb.dk