Spring til indhold

Dorthe Christensen

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Vi er ude så meget som det kan lade sig gøre, men hygger os også indenfor – nogle gange bager vi og nyder ”duften i bageriet”. Vi går på besøg hos de andre dagplejere, så børnene lærer deres gæstedagpleje at kende.
01.01.0001

Mit dagplejehjem

Jeg hedder Dorthe Christensen og er født i 1969. Jeg har arbejdet som dagplejer siden år 2000. Jeg er gift med John og har tre drenge, hvor af de to er flyttet hjemme fra. I 2016 blev jeg farmor. I min fritid nyder jeg at hygge med familien, gå ture i naturen og at styrketræne.

Jeg har en pædagogisk grunduddannelse og har taget kurser i ICDP og DGI/Krop og Bevægelse samt førstehjælp.

Det særlige ved mit dagplejehjem

Jeg lægger vægt på at børnene føler sig trygge og godt tilpas i mit dagplejehjem og at der er nærvær, så børnene har det optimale lærings – og tryghedsrum. Hos mig er der plads til både den vilde og den stille leg. Der er også plads til forskelligheder og spontanitet.  Vi er ude så meget som det kan lade sig gøre, men hygger os også indenfor – nogle gange bager vi og nyder ”duften i bageriet”. Vi går på besøg hos de andre dagplejere, så børnene lærer deres gæstedagpleje at kende.

Børnenes hverdag

Morgen: Jeg modtager børnene og serverer frem til kl. 7.30 morgenmad for de børn der har ikke har spist.

Formiddag: Vi spiser formiddagsfrugt og herefter står den på masser af sjov leg; vi synger og danser vildt til god musik, laver aktioner som kan omhandle krop og sprog. Disse er tilpasset børnenes alder, så alle har mulighed for at lære.

Vi tager i skoven og kigger på dyreliv, blade og grene og bruger legepladsens sjove aktiviteter. Vi holder også meget af at fodre ænder eller lege i haven.

 

Middag: Vi samles omkring bordet og spiser mad. Herefter bliver børnene gjort putteklar, får skiftet ble og leger færdigt, inden det er tid til en dejlig lur i barnevognen.

Eftermiddag: Henad eftermiddagen begynder børnene at vågne. Vi hygger os med eftermiddagsmad, læser bøger og så står på den på fri leg.


Fysiske rammer

Vi bruger køkkenet og legeværelset i mit dagplejehjem. Udenfor har jeg en lukket have med græs og fliser. Her holder børnene af at køre på scooter eller cykel, lege i sandkassen eller gå i legehuset. Rutsjebanen bliver flittigt brugt og tillader vejret det – spiser vi vores mad ved det lille bord under åben himmel.


Traditioner

Barnets fødselsdag er en vigtig begivenhed – også for forældrene. Vi fejrer fødselsdag for de børn som ønsker det, sætter flag på bordet, synger fødselsdagssang og ofte medbringer forældrene ”noget lækkert” som vi hygger os med. Vi kommer også meget gerne hjem på besøg hos fødselsdagsbarnet. 
Når juletiden nærmer sig, synger vi julesange og øver os grundigt, så vi kan synge med når vi holder fælles juleafslutning med de andre dagplejere i Jyderup. Vi laver også små hemmeligheder op til jul. Feedback

Sidst opdateret

05.01.2022

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Her bor jeg

Dorthe Christensen
Elmegården 132
4450 Jyderup
Tlf.: 50 98 30 31