Spring til indhold

Dorthe Larsen

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Mange af vores aktiviteter og måltider foregår i det fri, da vi nyder udelivet - en hyggelig skovtur, hoppe i vandpytter, kælke eller lave snemænd. Det er ikke vejret det er galt med - men påklædningen.
01.01.0001

Mit dagplejehjem 

Jeg hedder Dorthe Larsen, er gift med Jens og har 2 børn på 28 og 25 år. Jeg har været dagplejer siden 1998 og blev uddannet idrætsdagplejer i 2012. Vi bor i et stort hus, centralt i Mørkøv, hvor størstedelen af hjemmet er inddraget til børnene. Vi har en stor hyggelig lukket have, med frugttræer og en stor flise terrasse, der bliver flittigt brugt til diverse køretøjer. En sandkasse, legehus, vipper og rutsjebaner.

Det særlige ved mit dagplejehjem 

Jeg vægter højt, at have et godt samarbejde med forældrene, at give børnene en god ballast, så de bliver klædt på til næste store spring, børnehaven. Selvhjulpne børn er aktive børn, aktive børn er glade børn.

Husdyr 

Vi har en meget børnevenlig kat, der hedder Balou.   

Børnenes hverdag 

Enkelte børn kommer til morgenmad.  Frem til alle børn er samlet, bliver der hygget med musik, puslespil, bøger og måske perleplader.

Kl. ca. 09.00 spiser vi formiddagsmad, og så er vi klar til dagens udfordringer. Vi laver f.eks. aktiviteter som sanglege, rim og remser. Mange af vores aktiviteter og måltider foregår i det fri, da vi nyder udelivet - en hyggelig skovtur, hoppe i vandpytter, kælke eller lave snemænd. Det er ikke vejret det er galt med - men påklædningen. Vi laver gymnastik, og bruger også kroppen når vi går tur på det grønne område, hvor der er gode skrænter at løbe og rulle på.

Kl.ca. 11.00 spiser vi frokost og ved 12 tiden er det tid til dejlig middagslur i børnenes egne barnevogne.

Kl. ca. 14.30-15.00 spiser vi eftermiddagsmad.  Derefter er der "fri leg” indtil vi har fyraften.

På de lange mørke dage, går vi i det kreative hjørne, hvor vi maler og tegner eller klippe/klistrer. Planlægger vi en lidt længere tur, pakker vi vores ladcykel, og kører der ud af. Vi er i legestue hver tirsdag - her låner vi gymnastiksalen en gang om måneden, og så bliver der ræset igennem.

Traditioner 

Ved diverse højtider samt fødselsdage, pynter vi op, finder sange-musik-bøger. Børnene lærer en kort relevant viden, om den enkelte højtid. Til jul går vi til julegudstjeneste i Frydendal kirke.Feedback

Sidst opdateret

05.01.2022

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Her bor jeg

Dorthe Larsen
Kildevangen 18
4440 Mørkøv
Telefon.: 20 63 65 70