Spring til indhold

Annika Hansen

Velkommen til mit dagplejehjem. Dagen hos mig starter med et STORT GODMORGEN og en dejlig morgenkrammer så alle føler sig velkommen - og så er dagen skudt godt i gang.
01.01.0001

Mit dagplejehjem

 Jeg hedder Annika og er født i 1975. Jeg har været ansat som dagplejer i Ugerløse siden 2002.

Jeg er en meget glad, positiv og udadvendt person som nyder det daglige arbejde med børn.

Det er så livsbekræftende at se den fantastiske udvikling der sker og vide, at du har været med til det.

Min familie består af min mand Niels og vores 2 børn Natalie fra 2000 og Patrick fra 2004. Vi har også nogle børnevenlige dyr, en kat (Armani), 2 skildpadder og 3 høns.

Jeg har deltaget i forskellige kurser

 • Førstehjælp
 • Dagplejens grundkursus 
 • Pædagogiske læreplaner 
 • ICDP-kursus
 • Grønne spirer (naturpædagogik og ude aktiviteter) 
 • Anerkende samtaler 
 • DGI-dagplejer 
 • Arbejde med udsatte og sårebare børn og unge
 • Redskabsdynamik 
 • Kravle, krybe og klatre kursus 
 • Et aftenarrangement med sensitivbørn 
 • Til foråret `Fri for mobberi’

Særligt i min dagpleje

Et trygt, sjovt og lærerigt miljø, hvor barnet er i fokus.

Jeg lægger stor vægt på de motoriske færdigheder, det sproglige miljø, selvhjulpenhed (hjælp til selv hjælp) selvstændighed og at udforske den dejlige natur.

Jeg udforsker i at lave sund, lækker og inspirerende mad til børnene, med henblik på at udvikle deres smagsløg.

Børnenes hverdag

Dagen hos mig starter med et STORT GODMORGEN og en dejlig morgenkrammer,

så alle føler sig velkommen. Herefter går vi ind og leger til alle er mødt ind.

Der er mulighed for at spise morgenmad her fra kl 6.30 - 7.30.

Når vi har spist formiddagsmad kl 09:00 er vi klar til dagens aktiviteter, feks.

skovtur, bondegårdsbesøg, gymnastik, motorikbaner, leg i haven, cykeltur på min Christianiacykel, sanglege, børneyoga, besøg i børnehaven, tage med bussen til Holbæk på biblioteket eller bare ud og høre musik m.m.

Jeg lægger meget vægt på at følge børnenes fodspor ved at lytte og observere hvad de har lyst til, så alle er med på deres måde

Efter en hyggelig og lærerig formiddag er det tid til lidt frokost, som vi spiser omkring kl. 11, derefter er det potte og putte tid omkring kl 12.

Efter en dejlig lur er det tid til lidt eftermiddagsmad, som er forskelligt lækkert mad som jeg har stået og kokkereret mens børnene har sovet. Jeg har min egen Facebookside: “Dagplejens eftermiddagsmad” hvor man evt. kan finde inspiration.

Efter eftermiddagsmaden leger vi ude eller inde til børnene bliver hentet.

Hver torsdag er jeg i heldagslegestue i St. Merløse. Hver anden onsdag (ulige uge) går jeg til kirke/kravle i Ugerløse kirke og hver fredag har vi mulighed for at går til gymnastik på skolen i deres gymnastiksal.

Henover året kører jeg forskellige temauger: Krible/krable, Hej skal vi tumle, Sille Solhelt, naturens dag, Hej skal vi lege, Bag for en sag, og Jeg holder en fest med børnene evt. Bamse fest m.m.

Fysiske rammer

Jeg bor i en 200m2 parcelhus med førstesal som ligger midt i Ugerløse by i rolige omgivelser.

Jeg har en stor indhegnet have med masser af aktiviteter, en stor flise terrasse så man kan køre på cykel, scooter, løbecykel, biler m.m, stort græsareal med trampolin, store/små rutchebaner, sandkasse, sansegynger, hule, balance ting m.m.

Indenfor har børnene et stort område at boltre sig på. Eget legeværelse, stor gang, køkken alrum - faktisk hele underetagen.

Jeg har indrettet mit legerum så der er mulighed for at lege med diverse motoriske ting, lige fra balance til afslapning.

Ved indgangen har de deres egen kasse med billede på og knager, hvor på børnene lærer at finde deres egne ting.

Traditioner

-Når barnet har fødselsdag pynter jeg op med flag og skilt. Jeg køber en lille gave som barnet pakker ud, mens vi synger fødselsdagssang. Oftest har barnet lækkerier med hjemmefra, som vi hygger med. Derefter leger vi med balloner og fluesmækkere.

Sommerfest: Dette sker efter arbejde for børn og forældre, med fælles madbuffet som alle bidrager med noget til.

-Halloween: Vi laver græskar, pynt og mad m.m

-I November/December: Nisseløb, julefrokost og forældre hygge i legestuen, julegudstjeneste, på bustur til Vestsjællands centeret og se nisser, besøger de lokale nisser på tingstedet i byen, hvor vi også laver julepynt til juletræet m.m.

-Fastelavn: Slår katten af tønden i legestuen, hvor børnene ankommer udklædt eller evt. med tøjet under armen. Fastelavnsris laver vi sammen her som børnene får med hjem.

-Påske: påskeæggejagt i haven og påskepynt m.m

-Jeg holder afslutning for barnet når det skal i børnehave med kaffe, lækkerier og gaver. Dette holdes sammen med barnet og de andre børn og deres forældre.Feedback

Sidst opdateret

05.01.2022

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen

Annika Hansen
Toftegårdsvej 23, Ugerløse
Tlf: 40 81 83 24