Spring til indhold
Dagtilbud Skovvejen Til dagtilbudskovvejen.holbaek.dk

Pia Scharling

Kom på besøg i mit dagplejehjem. Vi går i haven og leger, tager hen i gymnastiksalen, tumler og bruger vores kroppe, eller tager på opdagelse i skoven der ligger tæt på mit dagplejehjem.

Mit dagplejehjem


Jeg hedder Pia, er født i 1971 og bor sammen med Kim. Vi er forældre til to voksne drenge.

Jeg er uddannet butiksassistent, men har siden 1998 været dagplejer her i Jyderup, et job jeg har det rigtig godt med. Jeg har taget et grundkursus for dagplejere, er DGI-certificeret og har taget kurser i pædagogiske læreplaner, styrkelse af relations kompetencer, børn med særlige behov.

I min fritid går jeg til yoga, vandgymnastik og styrketræning, og sætter stor pris på samvær med familien og venner.

Det særlige ved mit dagplejehjem


Hos mig er det vigtigt, at give børnene nærvær, ro og tryghed. Når disse faktorer på plads, giver det børnene mere overskud til at lære, gå på opdagelse og møde nye udfordringer.
Ligeledes er det vigtigt, at vi tænker krop og bevægelse ind i dagligdagen, og at børnene får en masse succesoplevelser der styrker dem.

Børnenes hverdag


Vi starter dagen stille og roligt med morgenmad, som jeg serverer for de børn der kommer tidligt. Når alle er børn er blevet afleveret, samles vi om bordet til formiddagsmad, hvor vi hygger med en god historie jeg læser for børnene, eller vi synger en sang. Herefter går vi ud i haven og leger, tager hen i gymnastiksalen og tumler og bruger vores kroppe, eller vi tager på opdagelse i skoven der ligger tæt på mit dagplejehjem. Vi tager også på besøg hos de andre dagplejere, så børnene har mulighed for at lære gæsteplejehjemmet at kende og danne gode, trygge relationer.

Kl. 11.00 spiser vi frokost og derefter er det tid til at gøre klar til middagslur. Børnene bliver puttet ca. kl. 12.00. Når alle børn er vågnet efter en dejlig lur, serverer jeg eftermiddagsmad, og legen fortsætter indtil mor og far kommer og henter.

Fysiske rammer


Der er masser af plads til leg og udfoldelse, i det legeværelse jeg har indrettet i forbindelse med mit køkken/alrum.
Udenfor leger vi i forhaven/indkørslen. Her har jeg et legehus, sandkasse, rutsjebaner, vipper, sansegynge, samt cykler og scootere.

Ved sandkassen har jeg et stort æbletræ, som giver god skygge på de varme dage, og om efteråret nyder børnene at samle æbler fra træet, som vi laver lækker æblemos af.

Traditioner


At fejre børnefødselsdag er en vigtig begivenhed, og her har jeg sat flag på bordet og vi synger i fællesskab fødselsdagssang for barnet. Vi kommer meget gerne på fødselsdagsbesøg hos familien om formiddagen, og har familien i stedet lyst at ”dele ud” hos mig, er det også en mulighed. Det er helt op til den enkelte familie, hvordan en fødselsdag skal fejres – det er der plads til hos mig.
Til jul, øver vi julesange, så vi kender dem lidt, når vi skal til juletræsfest inden vi går på juleferie.
Vi laver også små hyggelige kreative hemmeligheder op til jul.Feedback

Sidst opdateret

09.07.2020

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen