Spring til indhold
Dagtilbud Skovvejen Til dagtilbudskovvejen.holbaek.dk

Hverdagsglimt

Her deler vi billeder af børnenes dagligdag eller af en særlig begivenhed. Tag et kig med indenfor og oplev berigende små øjeblikke.

Dagplejens Dag 10. maj 2017

Hvert år i maj afholder vi "Dagplejens Dag" for at fejre den kommunale dagpleje. Dagen er en festdag for både børn og voksne, og barnevogne bliver klædt fint på med balloner og bøgegrene for at synliggøre dagen. Dagplejerne går med stort engagement ind i projektet og planlægger en sjov dag for børnene, hvor der sker noget særligt - lege og sange - og måske der også serveres en lækker kage.

Sådan foregik dagen i Jyderup

I dagplejen i Jyderup blev dagen fejret med temaet ”Krible Krable”. Dagen blev tilbragt på dagplejens shelterplads, og vi havde lagt fælder ud i skovkanten. På dagen fandt vi fælderne frem og både børn og voksne gik på opdagelse i en masse bænkebidere, edderkopper og små hoppende dyr.

Guitaren blev fundet frem og vi sang Mariehønen Evigglad, Lille Peter Edderkop, Pindesangen og Bænkebiderblues. Efterfølgende spiste vi madpakker i det grønne og nød en dejlig kage fra Jyderup Bageren. Derudover fik børnene juice, som var sponsoreret af  Spar købmanden i Jyderup.

Børnene nød shelterpladsen og haven hos dagplejer Jette Mortensen, hvor de bl.a. var med til at fodre hønsene. 

Sådan foregik dagen i Regstrup

Dagplejens dag i Regstrup blev fejret i motorik og bevægelsens tegn. Børn og voksne havde en dejlig dag i Nr. Jernløse hallen.

Alle børn var med i 5 discipliner. For hver disciplin, fik barnet en ring i hver sin farve (olympiade ringene), tegnet på deres hånd, og til slut kom de op på sejrsskamlen og fik en medalje.

En dejlig dag med rig mulighed for at bruge kroppen, hvor der også blev hygget med madpakker og kage. 

Sådan foregik dagen i Mørkøv

Dagplejerne i Mørkøv havde arrangeret fint besøg af en stor, flot rød brandbil, til stor glæde for både børn og voksne. Brandbilen blev nysgerrigt undersøgt og børnene fik lov til at få et skumbad og sprøjte vand med brandslangen.

Der blev spist madpakker og en flot kage, som var sponsoreret af kagekassen i Knabstrup og borgerforeningen i Mørkøv, blev også nydt.

 

Dagplejens shelterplads

Vi har været på besøg hos Jette Mortensen, der er dagplejer i Jyderup. Det er der kommet en masse fine børneglimt ud af. Det er også hos Jette, at alle dagplejerne i Dagplejen Skovvejen, nyder godt at den nye fantastiske shelterplads.

I sommeren 2016 fik dagplejen lov til at få bygget et shelter. Shelteret er beliggende hos dagplejer Jette Mortensen, som har åbnet en del af hendes grund op for hele dagplejen. Dagplejerne kan efter aftale med Jette benytte shelterpladsen, til madpakkespisning, middagslur og som en del af en tur ud for at sige hej til Jettes høns og heste. Der er også mulighed for at afholde fælles arrangementer, som f.eks. legestue eller dagplejernes dag. 

Shelterpladsen er et helt særligt tilbud, som dagplejen kan byde på. Børnene nyder at komme ud og fodre hønsene, klappe hestene, få en sval middagslur i shelteret på en varm sommerdag, eller gå på opdagelse i naturen. Det er en unik mulighed, hvor børnene kan komme helt tæt på naturen i trygge, hjemlige rammer med højt til loftet. 

Friluftsrådet har bidraget med et tilskud til shelteren og det fungerer også som et tilbud for de resterende institutioner i område Skovvejen.

 Feedback

Sidst opdateret

14.05.2018

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen