Spring til indhold
Dagtilbud Skovvejen Til dagtilbudskovvejen.holbaek.dk

Hjerterum

De små glimt fra hverdagen, der bringer hjerterum til både store og små - dem kan vi godt lide at samle på. Herunder får du lidt af de oplevelser, der bringer stor værdi til vores børnehus.

Direktør i børnehøjde

Rasmus Bjerregaard, administrerende direktør i Holbæk Kommune,  har været på sit tredje praktikophold på kommunens arbejdspladser. Denne gang gik turen forbi Kirsebærhaven, hvor han både stiftede bekendtskab med bål, spil, skattejagt, snotnæser og det varme hjerterum blandt personale og børn.

”Det var en utrolig positiv oplevelse. Jeg er fuld af beundring over det hjerterum og kollegaskab, der herskede mellem personalet. Der var to sygemeldinger og en på ferie, da jeg var der, men personalet formåede stadig at udstråle overskud over for både hinanden og børnene”, siger Rasmus. ”Børnene syntes, det var sjovt, der kom en fremmed, ikke mindst fordi jeg er en mand”.

I sender ham bare ud igen

Rasmus’ to tidligere praktikophold er blevet mødt med udtalt begejstring hos dem, han har været hos. Og Kirsebærhaven er ingen undtagelse. Pædagogisk leder Susanne Lindskov fortæller, at både hun selv og personalet var meget imponerede over, hvordan han uden videre indgik i arbejdet. ”I sender ham bare ud igen. Han er en meget behagelig mand og ville sagtens kunne blive vikar hos os.

Meget imponerende, at han lynhurtigt kunne både vores og børnenes navne, at han var helt i børnehøjde, deltagende – og at han var her fra kl. 8-15.30”, siger hun. Der var gang i bålet på en flot solskinsfredag i Kirsebærhaven.

Bål og snotnæser

I Kirsebærhaven har vi en blandet børnegruppe med relativt mange børn fra familier i udsatte positioner, hvilket naturligvis giver nogle udfordringer. Vi lægger rigtig meget vægt på at være ude så meget som overhovedet muligt, og det var vi selvfølgelig også i fredags. Rasmus deltog i alt; bål, mad, skattejagt, spil, leg og tørrede en stor mængde snotnæser undervejs”, fortæller Susanne. ”Det eneste jeg kunne kritisere var, at han åbenbart ikke havde fået læst den velkomstmail, jeg havde sendt ham – den samme, jeg sender til alle vores praktikanter – hvor jeg skrev, at han skulle tage tøj på, der egner sig til at være ude i. Jeg gætter på, hans jakke skulle sendes til rens, da han kom hjem, for han lod ikke den lidt mangelfulde og ikke helt legepladsegnede påklædning være nogen hindring for at lege.”

Her til morgen snakker børnene stadig om ’ham, der næsten bestemmer’ og gad godt have, han kom forbi igen.

 Feedback

Sidst opdateret

12.04.2017

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen