Spring til indhold

Samarbejde mellem dagtilbud og skole

Det gode samarbejde mellem dagtilbud og skole kaster rigtig meget godt af sig - både for de små og for de store. Vores samskabende pædagoger er med til at sikre en tryg overgang fra børnehave til skole.

Skolelivet er spændende, udfordrende og farverigt 

En ny verden åbner sig når der vinkes farvel til børnehavelivet, og der siges goddag til skolelivet. - Det gælder for både børnene og deres forældre.

Alle børn født i 2016 skal starte i kommunens børnehaveklasse eller på anden måde følge undervisning fra 10. august 2022.

1. oktober åbner skoleindskrivningen - slutter 15. januar 2023

Skoleindskrivningen er i fuld sving for alle jer, der skal starte i skole til sommer 2023 - helt præcist mandag den 14. august.

Du kan skrive dit barn op til skolestart her

Samskabende pædagog - tryghed for dit barn med ind i skolelivet

Dagtilbud Skovvejen har sammen med Skovvejens Skole ansat samskabende pædagoger til alle syv børnehuse og fem skoler.

Den samskabende pædagog arbejder på en og samme tid både i børnehaven med de kommende skolestartere og i skolen i 0. klasse. Det betyder, at den samskabende pædagog er med til at skabe tryhged og kendskab, sikre viden og det pædagogiske forebyggende arbejde, bringes med ind i skolen.

En uge for den samskabende pædagog byder på tre dage i 0. klasse og to dage i børnehuset sammen med storbørnsgruppen. Efter jul, skifter dagene således, at pædagogen arbejder to dage i skolen og tre dage i børnehuset og følger også med de første tre uger i skolestarten. Hele juni måned står den på tid i børnehuset.

Læs evalueringsrapporten på det samskabende samarbejde 

 

Det skoleparate børnehavebarn og den barneparate skole!

Samhørighed for de 0-16 årige i område Skovvejen.

Det er vores mål at skabe et godt og sammenhængende miljø mellem dagtilbud og skole, der beriger børnenes udvikling og læring.

Vi ønsker at sikre, at overgangen mellem dagtilbud og skole skaber sammenhæng og sætter sig gode spor. Det sker bl.a. ved at have fokus på de læringsstier, der etableres i dagtilbud, som skolen kan arbejde videre på.

Vi arbejder i netværk på tværs af dagtilbud og skole om børnenes sproglige og matematiske udvikling med de øvrige dagtilbud og skoler i Holbæk Kommune. Her bliver der videndelt, sparret og inddraget ny viden for at skabe gode rammer til understøttelse af børnenes sprog, læsning og skrivning samt udvikling af deres matematiske kompetencer.

Pædagoger, lærere og ledelse i dagtilbud og skole i Skovvejens område arbejder på at skabe læringsfællesskaber, der udvikler stærke og opmuntrende læringsmiljøer for alle børn - der gør børnene nysgerrige! Det er bl.a. Sprogfitness, Læsemakkere, fremvisning af eksperimenter og opgaver, robotter & teknologi, besøg på skolebibliotekerne, sang og musik i musikundervisningen i skolen og praktikanter i børnehaven.  Feedback

Sidst opdateret

12.12.2022

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen