Spring til indhold
Dagtilbud Skovvejen Til dagtilbudskovvejen.holbaek.dk

Mad, madpakker og bevægelse

I Kirsebærhaven hænger kost og bevægelse sammen

Vi har indrettet huset således, at det ligger op til fysisk leg og bevægelse ude som inde.

Vi bestræber os på, at vi dagligt tilbyder aktiviteter der fysisk og sansemotorisk udfordrer børnene. 

Én gang om ugen benytter vi vores gymnastiksal på skolen. Alle børnehavebørnene er ude at lege på legepladsen fra kl. 12.00 til 14.00 sommer som vinter.

Personalet har i samarbejde med forældrene udarbejdet en kostpolitik. Helt overordnet prøver vi at minimere alt tilsat sukker, hvilket vil sige, at kage, is, slik m.m. kun sjældent tilbydes hos os.

Duften af god, hjemmelavet mad

Vi har madordning i børnehuset, hvilket betyder, at vi hver dag får god hjemmelavet mad serveret - både det kolde og det varme. Vores kok Tine arbejder i huset, og det nyder vi godt af, da duftene fra køkkenet spreder sig og gør godt i vores maver.

 

Det pædagogisk måltid

Vi bestræber sig på at levere to dage med rugbrød, en grøddag, en dag med kød samt en suppedag. Der er altid et alternativ til de børn, der ikke kan lide dagens måltid – rugbrød med smør.

Vi ønsker at måltidet bliver en udviklende aktivitet. Derfor skal børnene inddrages mest muligt i borddækning, hentning af mad, selv tage fra fadet til tallerken samt oprydning mm. Børnene skal være med i det omfang de kan, rydde af og stable på rullebord.

Alle børn skal vaske fingre inden de sætter sig til bords og eventuelt tisse af.

De voksne vurderer hvornår man starter på måltidet og der ventes ikke nødvendigvis på at alle har fået serveret deres mad. Vi opfordrer børnene til at smage på alle retterne.

I køkkenet prøver Tine at skabe en relation til børnene i huset. Tine ønsker også at praktisere at få et par ”smagsdommere” med i køkkenet for at prøvesmage lidt af dagens retter. Formiddags - og eftermiddagsmad er et tilbud til børnene, men ikke et skal-måltid.

 

Kostpolitik for Børnehuset Kirsebærhaven

I vores børnehus er der en klar sammenhæng mellem kost, bevægelse og søvn. Derfor har vi udarbejdet en overordnet kostpolitik for Kirsebærhaven.

Overordnet politik

  • Den kost vi i Kirsebærhaven tilbyder, følger kostrådene
  • Børnene skal lære de sunde kostvaner og lære at kunne træffe sunde valg
  • Sundhed og kostvaner er en fælles sag mellem børnehuset og forældrene
  • Der skabes grundlag for dialog med forældre og børn (konkrete forslag til alternativer til usund kost drøftes med forældrene)
  • Forældrene og Kirsebærhaven er opmærksomme på, at børnene har brug for sund kost
  • Børnene skal lære om kostens betydning for indlæring og påvirkning af kroppen

 

Vuggestuen og børnehaven

Vi tilbyder havregryn, cornflakes og rosiner til de børn der ikke kan nå at spise morgenmad hjemmefra. Hvis dit barn ønsker anden/egen morgenmad beder vi jer om at have spist før I kommer.

Særlige aftaler laves ved allergi, og i øvrigt efter lægens skriftlig anvisning.

Der må ikke deles slik, is og kage ud i hverdagene eller til fødselsdage.

Dog vil der ved fællesarrangementer som vores årlige sommerfest, ved julens klippeklisterdag m.m. blive serveret sukkerholdige produkter, som f.eks. æbleskiver, sodavand, kage eller andet.

 Feedback

Sidst opdateret

24.09.2019

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen